Camperloos , Nee met de motor weg

Donderdag 30 juni

Wij gaan dit maal weer niet met de camper op stap . We nemen onze Motor  .

Een Honda NC750 X met DCT

We rijden op de autosnelweg tot Eupen en van hier begint onze rit . Over de Botrange naar Saint Vith , Ouren , Diekirch , en vanaf Trier langs de Moezel tot Zell . 

Een mooi toeristisch route dat van thuis 408 km  lang is . 

Niets voorbereid hebben we enkele hotels aangesproken voor een kamer en bij hotel Kleinhous hadden we geluk .

In de hoofdstraat in Zell zijn we gaan eten bij  El Grego . Het was wel aanschuiven maar het was hier lekker.

Vrijdag 31 mei

Het ontbijd in het hotel had je genoeg keuze en verhongeren deden we niet .

Van hieruit zijn we naar Beilstein Gereden , daarvoor hadden we een overzetboot genomen . Beilstein is een Romantische klein dorpje voor Cochem . Met zijn prachtige bouwstijl  .

Na Beilstein zijn we naar Cochem gereden . Er was al direct een politie controle bezig motors op te schrijven die op het pleintje stonden . We moeten de motor onder Brug parkeren . In Cochem een wandeling gemaakt .

En van hieruit zijn we Bernkastel gereden om een hotel te zoeken 

We hadden ons huiswerk echt niet gemaakt , in Bernkastel , volzet , Lieser Kesten Minheim en eindelijk in Piesport een zimmer frei . Over de zimmer fei , Properen groter kamer en ontbijd . Bij een lieve dame die dat met volle goesting kamers verhuurd . 

S'avonds zijn we nog gaan eten in restaurant Moselblick .

Daarna hebben  wij op onze balkon voor de kamer nog van de avond genoten 

Beilstein
Beilstein
Beilstein
Beilstein
Beilstein
Beilstein

Zaterdag

Terug naar huis , de Moezel gevolgt tot Grevenmacher . Dan over Diekirch , Bastenaken naar La Roche daar op het dorpsplein onze moto tussen de vele moto's geparkeerd . In het terras gaan zitten van een Brasserie . Omdat ze geen croque monsieur wilde klaarmaken voor 14 uur (een kwartier te vroeg ) was de goesting een beetje over .

Naar huis gereden oven Hoei ,Burdinne  , veel te lang binnendoor gereden direct Leuven en huis . 

Ongeveer 940 km in 3 dagen was een vermoeiende rit 

Maar misschien volgend jaar terug zo een reis

Arcen  een weekend met de kinderen 

Vrijdag 17 mei

Vandaag laten we onze mobilhome in de garage staan en nemen de auto .

We hebben met onze kinderen afgesproken in vakantie park "Roompot Vakanties Resort Arcen" 

Een kindvriendelijke vakantie park , het park heeft een speeltuin en een zwembad en rondom is er wandelen .

Wij hebben een ruime woning met 3 slaapkamers  . We hebben de zon mee . 

Zaterdag  18 mei

Vandaag zijn we naar het pretpark Irrland geweest . Een pretpark Ligt  net over de Duitse grens tussen de Maas en de Rijn .

Het park heeft verschillende sprinkastelen zelfs overdekt en een Lagune een soort platte zak gevuld met water juist alsof je op het water loopt , oude vliegtuigen op palen gezet alleen via een klimtoestand te bereiken en in het vliegtuig een donkere doolhof .

Vele picknicktafels met bbq en al die bbq zijn proper . 

We zijn juist binnen en Elin had al de eerste springkasteel ingepalmd . Zelfs kleine Diewke vond het plezand . Zelfs het klimtoestand naar de opgezette vliegtuigen vonden ze ook tof alleen in het vliegtuig een donkere griezelig doolhof was ze niet voor te vinden . 

Zelf een cola of een ijsje voor 1 euro , was het overal zo goedkoop . 

Irrland
Irrland
Irrland
Irrland
Irrland
Irrland
Irrland
Irrland
Irrland
Irrland

Zondag

Vandaag hebben we een wandeling gemaakt in Arcen zelf , Het dorp ligt naast de Maas , heeft zelfs een pont  om voetgangers en fietsers over te zetten . Arcen is bekend om zijn Kasteeltuinen .

We zijn door het dorp gewandeld . en daarna een toostje gaan eten in "Alt Arce"

Kesten  paasweekend

Vrijdag 19 april

Wij hadden graag naar Noordwijk geweest maar na twee telefoons het antwoord volzet gekregen . Dan hebben we maar niet verder gezocht en zijn naar de Moezel Kesten vertrokken.Voor deze camperplaats , 80 plaatsen alleen de eerste rijen hebben electriciteit en een mooi mals grasveld hebben wij gekozen .

Kesten is een klein rustig wijn dorp langs de Moezel . Omringd met hoge wijnvelden .  

20 april

Vandaag zijn we met de fiets naar Bernkastel gefietst

Bernkastel is een toeristische plaats . Het centrum heeft veel vakwerkhuizen .

Wij hebben in een van die restaurant een Toast Princes gegeten , een geroosterd boterham Kaas en hesp belegd met asperges .

Stille zaterdag

In de loop van de dag hadden wij al enkele malen een ratel gehoord . en in de late namiddag kregen we bezoek van de plaatselijke kinderen met hun bolderkarretje om geschilderde hardgekookte eieren te kopen , dit doen ze voor iedere deur in het dorp en ook op de camperplaats . 

Ongeveer om 19 uur was het de laatste keer dat de kinderen met een ratel door het dorp liepen . Het is vandaag stille zaterdag en dan zwijgen de klokken , ze hopen dat door hun lawaai de klokken weer gaan luiden 

Paaszondag

Annick had vandaag geen goesting om langs de Moezel te fietsen en stelde voor om naar Morbach te fietsen . 

We hebben dan toch deze fietstocht gedaan . 67 km en tot 635 m hoogte gefietst . Voor Annick was dat geen probleem , ze heeft een turbo knop . 

In Hunolstein , in Bauernhofcafé een gezellig boererij-retaurant-café  zijn we iets gaan drinken en een salade gegeten .

Weer in Kesten zijn we in een  Weinstube een Moezelwijn gaan proeven . en s'avonds iets gaan eten  op 100 meter van de MH parking 

22 april Paasmaandag

Eerst ons ontbijd buiten in de zon , mijn hardgekookte eieren ,lekker .

Dan hebben  we  deze wandeling gedaan . Zo helemaal rond Kesten in de wijnbergen naar Osann-Monsel . Hier passeerd een pelgrimroute naar Santiago de Compostela . De eerste keer dat we deze aanduidingen hier  vonden . 

Na de middag zijn we met verdriet vertrokken . we moesten nog op tijd bij ons in de Carrefour zijn winkelen en ons weekend was nog te kort .

Tongeren

5 april Tongeren

Annick was vandaag om 20.30 uur thuis en wij moeten nog kiezen naar waar wij dit weekend willen . Het wordt deze camperplaats   

6 april

Vandaag fietsen . Fietsen richting Sint Truiden en terug  door de fruitbomen velden .Maar ik heb geen parkour uitgestippeld . Geen probleem hier in Limburg , een fietsknoopunt route app in mijn gsm en in 5 minuten heb ik een route . Het moeilijkste is het eerste knooppunt zoeken , de rest als je je knooppuntnummers hebt . Niks zo gemakkelijk als fietsen in de provincie Limburg (Belgie)

Voor de bloesems zijn we eigenlijk een week te vroeg maar hier en daar is het landschap in de beginnende .

Wij hebben deze fietstoer  gereden , 59 km , door de velden , een Romeinse wegen en een afgedankte spoorlijn omgetoverd tot fietsweg . Zelfs in de buurt van Zepperen midden in het veld vind je een eet en drank , die bieren en warme snaks van de streek serveren . beter kan het niet zijn  .

een oude siroopfabriek
een oude siroopfabriek

6 april

Zondag 

Dan is er in Tongeren een antiekmarkt

We zijn via het centrum naar het begijnhof gewandeld .

En bij afloop zijn we op de Grote markt ene gaan drinken 

In de namiddag zijn we naar huis gereden .