Annick

Terug thuis heeft Annick afspraak gemaakt in het Imeldaziekenhuis  Bonheiden voor haar gebroken kuitbeen . Blijkbaar had ze de verkeerde Brace aan , een Brace die de knie goed beschermd maar hier moet de voet beter berschermd zijn . "Misschien docterspraat ikke beter " 

Op donderdag 12 september hebben ze haar plaaster verwijderd , maar ze vrezen voor haar tenen , ze kan haar dikke teen niet bewegen , totaal niks . wachten op volgend onderzoek EMG eind september 

16 augustus

Liverdun 

We zijn hier weer Pont -A-Mousson het was weer volzet . Dus zijn we naar Liverdun  gereden . 

Een camperplaats voorbij de camping naast de Moezel . Een heel mooie prachtige stille plaats waar je alleen last kan hebben van de plaatselijke picnikkers stilte en rust . Het dorp zelf is aan het leeglopen voor werkgebied. 

mont blanc en onze MH
mont blanc en onze MH

15 augustus

Ik had de keuze , of over de siant Bernard (ik had al voor Zwitserland al betaald ) ofwel direct over Frankrijk . Ik koos voor de Mont Blanc tunnel . De peage naar de Mont Blanc een stuk van 31 kmwas 61.40 euro dat is 2 euro per km en voor de tunnel 48 euro  ,  diefstal anders kan ik het niet noemen  . Italiaanse zijde ben ik nog altijd Vrachtwagen met aanhangwagen aanzien (aanhangwagen dubbele as is hier goed doorbetalen )

14 augustus

Weer naar huis 

Vandaag zijn we naar Aosta gereden . De peagekaart werkte niet en de drukknop gebruikt . Ik melde dat ik van Milaan over Turijn reed dus peage 53.70 euro betaald . Ikke grote leugenaar wij moesten peage betalen van Pisa en dat zou meer dan 145 euro geweest zijn . De camperplaats in Aosta is alleen maar goed om door te trekken . Heeft wel een loos en waterplaats een wc , maar de plaats zelf parkeren en geen campinggedrag . In aosta zijn we uit gaan eten in restaurant " Osteria La Vache Folle" Aparte stijl hier zou ik nog eens komen eten helaas dat de omgeving niks mooi is . 

Sasso corbo
Sasso corbo
Sasso corbo met zicht op zee
Sasso corbo met zicht op zee
Sasso corbo
Sasso corbo
Sasso corbo
Sasso corbo
Sasso corbo
Sasso corbo

13 augustus

Met de motor gaan winkelen in Arcidosso . In de Conad deze is een hele dag open . De meetste winkels hier sluiten om 13 uur en zijn pas om 17 uur weer open . een lange siasta . Ik heb dan ook een door het centum van Arcidosso gewandeld . Een van de mooiste dorpen in deze streek . Ook een typisch oud toscaans dorpje met zijn stijle kronkelige  straten , trappen . 

warmwaterbronnen

Ik ben ook met de motor naar een warm waterbron gereden in Saturnia "Cascate del Mulino" . Het is gratis dus als je en plekje en rust wil moet je beter hier komen als de Italianen gaan eten dus na 19 uur . Ik  ben hier ongeveer 16 uur en je kan nu op de koppen lopen . Het water ruikt sterk naar de zwavel .

12 augustus

Een mooie en minder bekend stadje is Castel del Piano .

Ik moet hier toch zijn om medische gegevens op CD van Annick te halen . En heb dan ook eens door het centrum gewandeld .Een typisch toscaans oude stad met smalle overbebouwd stijl . In een bar bij de kerkplein heb ik een kanstanje bier gedronken . Op het tiket staat "Birra Amiata " geliefd bier , ik heb het met liefde leeggedronken.

S'avond op de kamping heeft Domenica een lekker menu klaargemaakt .

een Ape getuund met brede banden en spioler

een Ape getuund met brede banden en spioler

11 augustus

Cipresbomen

Sommige lanen zijn  langs bijde zijde met cipresbomen . Deze bomen kunnen tot 60 meter hoog groeien . En volgens oude verhalen verbind een cipresboom de aarde met de hemel 

Sorano

Sorano is een onbekend maar een van de mooiste dorpje in toscane . Opgenomen in het werelderfgoed van de unesco . De grote reden is dat Sorano afgelegen ligt van de toeristische wereld en hier in Toscana 30 km is 1 uur rijden . Hier is geen 20 meter rechte baan . Tof dan is het hier geen overompeling en kan je rustig genieten van het dorpje . Mooie oude stijl en plots loop je boven de daken . Annick was niet zo snel als ik , trappen deed ze ook niet . Heb ik dan alleen naar boven gewandeld en terug . Samen hebben we nog iets gaan drinken in de bar voor het dorp .

Bomma wil je tegen Annick is zeggen dat ze hare brace moet aandoen . Ze luisterd niet naar mij en en een gebroken kuitbeen moet nog altijd ondersteund worden 

10 augustus

Appart

Annick is een hele dag aan de mh blijven zitten .

Ik ben met de fiets een toerke gereden van 99 km met 2357 hoogtemeters . Heb naar een skigebied "Pianello Vetta" daar staat een bord 1720 m hoogmaar volgens Strava 1650 meter boven de zee . De route was gevaarlijk maar het Zuid Toscaans landschap was prachtig .

ski piste
ski piste
oude mijn
oude mijn
wasplaats
wasplaats

9 augustus

Wijn proeven 

Vandaag was het een excursie vanuit de kamping , wijnproeven . 

Een familiaal kleine bio wijnboer , die zijn tafel dekt met gerookte ham en everzwijn , meestal zelf gemaakt en sneden brood en zelf gekweekte olijfolie van de eerste pluk hier op tafel  .

We zijn met 6 koppels en Domenica die de excursie leidde en voor het vervoer zorgde . Domenica heeft ook als tolk het voor iedereen geweldig gedaan . Dank u Domenica voor deze mooie excursie en wij doen het zeker terug 

8 augustus

Annick heeft en hele dag aan de mh in een stoelgezeten , ik ben met de moter naar Castel del Piano gereden om boodschappen . Onderweg een beetje genoten vn het Toscaans landschap en na het winkelen een biertje op de marktplein gedronken . Ik kon het niet te lang rekken ik had nog vlees in de kofferbak van de moter en het was een warme dag dus snel naar de kamping . s'Avonds zijn we op de kaming gaan eten , het is hier zoals een familietafel en op zijn italiaans . 2 maal per week kookt Domenica voor iedereen (die zich inschrijft) een heerlijk menu . Als enige belg hadden we toch het geluk om een gezellig gezelschap aan ons tafel te hebben 

7 Augustus

Annick moet vandaag naar een ortopedie in Castel Del Piano . En Bas heeft weer met ons gereden en voor ons en de orthopeed een goede communicatie geholpen .

Een gebroken Kuitbeen ? De plaaster is er af en we zijn een brace gaan kopen .

Morgen verhuizen wij korter bij een sanitaire blok op de kamping 

Wij weten niet wat we kunnen doen dan buiten een groot dank u te zeggen aan Bas en Domenica voor ons vervoer , ons bijstaan voor een goede communicatie en een oplossing op de kamping zoeken om het Annick komfortabel te maken . 

Gebakken aardappeljes , ui en balletjes in tomatensaus op de BBQ

Gebakken aardappeljes , ui en balletjes in tomatensaus op de BBQ

6 Augustus

Gestrand

Wij zij naar Petricci gereden , een Klein dorp in zuid Toscana op een klein naturistenkamping Sasso Corbo . Groot van terrein met 40 heel grote plaatsen en vriendelijke Nederlandse eigenaars . Alleen heel moeillijk bereikbaar .

Wij zijn hier juist een half uur en Annick heeft een verkeerde beweging gemaakt en is verkeerd gevallen . Een vriendelijke Nederlander Andries heeft met zijn auto ons naar en eerste hulp post in Castel del Piano gereden . Nogmaals dank u Andries .

Annick is vrij snel geholpen geweest . Gebroken onderbeen en been in de plaaster . Bas De kamping eigenaar is ons komen ophalen en omdat hij goed italiaans kan heeft hij nog eerst inlichtingen gaan vragen voor we terugreden . 

5 augustus

Cinqeu Terre

Met de moter tot Manarola gereden . Manarola is het oudste dorp van Cinqeu Terre . Van hieruit hebben wij een wandeling gemaakt tot Riomaggiore en terug . Normaal zijn de wandelpaden van dorp tot dorp zwaar maar heel mooi deze was de minst schoonste wandeling en de kortste .

4 augustus

Cinqeu Terre

5 gronden of 5 dorpen een unesco beschermd gebied dat vernield word door massa toerisme . Je kan deze dorpen bezoeken met de trein (door tunnel) of via een voetpad altijd zicht op zee en tussen de olijfbomen .

Via de weg is het moeilijk bereikbaar . Door de vele grondverschuivingen , smalle wegen. De dorpen zijn autovrij en pakeren voor het dorp is moeilijk . Met de motor of scooter kan je tot vlak voor het dorp rijden en een parkeerplaats vinden .

Wij rijden er met de motor en ja smalle wegen , soms asverschuiving in de weg of een deel weggezakt in de afdaling , geen 20 meter rechte baan en heel heuvelachtig maar prachtig . 

Vandaag hebben we Monterosso en Venazza bezocht 

3 Augustus

S'morgens vertrokken , via de Simplonpas en wij hebben de trein genomen , eens iets anders . 

Over Millaan naar Cinqeu Terre 

Komen we daar eens een bemande peage plaats tegen , juist een lang stuk ong 180 km na Millaan , worden wij aangerekend als klasse 4 (omdat wij mh plus aanhangwagen is 4 assen ) 3.80 euro per 10 km  voor een vrachtwagen met aanhangwagen ok maar een gewone mh met een dubbelasaanhangwagen , goed doorgerekend .We gaan een beetje moeten uitkijken . 

Vandaag in Lavento op camping 5 terre   toegekomen . Kleine plaatsen en voor een grote plaats betaal je iets meer . Je staat onder de bomen , in de zomerse zon is dat goed meegenomen maar geen tv dan .

2 Augustus

Zwitserland 

Omdat de Gottartunnel een file had besloten wij om er een uitstap van te maken . 

We zijn dan maar gaan overnachten in Leuk iets voorbij Sion op kamping  Gemmi

1 Augustus

Onze vakantie is al bijna een week bezig , maar onze mh is verkocht en de nieuwe is al meer dan een maand vermist , maak dat de katten wijs . 

Vandaag onze nieuwe mogen ophalen in Temse 

Een Possl Summit 600 plus ,hopelijk is hij even betrouwbaar als onze vorige 

De Sunlihgt heeft 7 jaar  voor ons gereden en in die 7 jaar enkel een kraan (bevrozen geweest ) en een waterpomp van 35 euro .

Thuis direct de mh volgeladen hopelijk zijn we niets vergeten en na het avondeten vertrokken 

Onze eerste halte was voor Nancy Bij Liverdun , een camperplaats bij een zijtak van de Moezel . een rustig plaats op wandelafstand van het dorp 

Camperplaats Liverdun
Camperplaats Liverdun
Camperplaats Liverdun
Camperplaats Liverdun