7 en 8 December kerstmarkt Durbuy

We zijn naar Durbuy gereden en op mobilhome camping Du Vedeur was nog juist 1 plaats vrij . De meeste plaatsen zijn modder en daarom stonden wij allemaal kort bijeen . 6 jaar geleden hebben we ook eens in Durbuy naar de kerstmark geweest , toen stond er aan de brug een kerstkraampje of 8 en het dorp was in kerstsfeer . Vandaag was de kertsmarkt helemaal uitgebreid vanaf de brug tot zo achter het dorp . Een mooi en grote markt en veel mensen . Het oude stad leeft ook in kerstsfeer en dat maakt het hier heel mooi . 

S'avonds lekker gaan eten in La Brasserie Ardenaise 

23 December Kerstmarkt Oberhausen

Vandaag zijn Annick en ik met de mh naar Oberhausen gereden . We gaan er nog vanuit dat als je Oberhausen voorbij rijd en je zo terugkomt je uit de emusie zone bleef maar dat is tegen ons gekeerd . Het Centro ligt nu in de imusiezone nu achteraf heb ik snel een groene plakker besteld en hoop ik op geen boete . Op de parking was er al geen plaats meer voor ons en zijn we een halve km verder gaan staan , een gedoogplaats aan de uitgang van de parking  . We zijn naar het Centro gewandeld en door (het grootste winkelcentrum) gewandeld . En terug over de kerstmarkt wat een mooie maar drukke kerstmarkt . Ik heb een halve m worstbrood gegeten , lekker . 

S'avonds zijn we gaan eten in een Grieks restaurant "Neon " . 

We kozen een voorgerecht normaal 2 personen maar op aanraden van de ober hebben we de helft genomen , een bord met verschillende hapjes en als hoofdgerecht ook een trio gerecht . Het was heel lekker en Annick heeft vele keren herhaald dat ze hier nog komt eten . 

Vanacht in onze mh werd ik plots wakker omdat er iets klopte aan onze mh . na een beetje liggen luisteren hoorde ik het gekwebbel van een martersoort . Ik ben dan vooraan gaan zitten en regelmatig op het tableau geklopt om ze weg te jagen . Er is geen schade en marters zijn weggebleven .

Nadat we uitgeslapen hebben zijn we weer naar huis gereden 

Annick

Annick is van 1 november weer gaan werken 

Haar breuk is genezen maar haar dikke teen is nog verlamd en dat kan nog lang duren 

En we gaan er niet voor thuisblijven 

4 oktober Familie weekend Hombourg

Wij hebben met de familie een vakantiewoning gehuurd in Hombourg , iets voorbij de Voerstreek kort bij het drielandenpunt . In een oud omgebouwde hoeve "Gites de Chevémont"  nu met 4 mooie appartementen in . Wij met 24 personen gaan dit weekend ons amuseren .

Er is ook van een oude schuur een gerenoveerd met daarin een speelkamer en een kamer met sauna .

Vandaag zijn wij bij de eerste en Annick heeft met Tamara een grote pot pompoenensoep gemaakt 

Weekend

Zaterdag is opa de eerste wakker en heeft direct met de nodige kabaal de afwas gedaan. Stillekes aan komt iedereen naar beneden en zet zich aan de ontbijdtafel . Juist voor de middag zijn we vertrokken voor een wandeling van 12 km . De kleintjes hebben een buggy bij Annick hare rolstoel :)  .

Spijtig dat in deze plaats niet veel te bezien is maar het is een mooi streek om te wandelen . 

S'avonds een BBQ , 

Zondag is het mountainbike dag , voor diegene die dat graag willen . Eddy Bart en Alain zijn de enige echte flandriens die hier in de walen in de regen een rit gereden hebben .

S'avonds thuis zijn we nog eerst met ons allen is een chinees gaan eten 

opi paard
opi paard
opi paard
opi paard

3 oktober Annick

Vandaag heeft Annick naar een orthopeet geweest . De breuk zou goed genezen alleen de zenuwen zijn gekneld . Ze kan haar tenen niet bewegen en haar voet blijft onstoken . Dit kan nog enkele maanden duren voor haar voet geneest , haar tenen die gaan nog langer duren voor dat goed komt . 

Dat belooft

13 september Akkrum

13 september Akkrum

Annick is gisteren van haar gips af . Maar ze heeft nog veel pijn in haar voet en haar tenen bewegen nog niet . 

Toch zijn vandaag vertrokken naar Friesland .

We hebben afgesproken met mijn ouders die met hun camper al in Akkrum aan de haven staan . 

Een kamperplaats met een gebouw WC warme  douche gedeeld met de haven . Propere terrein . 

Akkrum : Een gezellige dorpje , in Friesland . Mooi om fietstochten te doen , vele waterwegen , heb je geen brug dan is er een veerdienst 

14 september

In de namiddag zijn we vertrokken en een fietstocht van 32 km gemaakt . Landelijk en 1 keer ons laten overzetten met een veerboot . Annick heeft haar elektrische fiets mee en proberen zo weinig mogelijk voeten op de grond te zetten 

We hebben een mooie trip gemaakt 

s'avonds zijn we gaan eten in eetcàfe De Cleef .   Gezellig en lekker

15 September zondag

Vandaag de laatste dag , alé voor ons werkende mensen toch .

We hebben mijn ouders kunnen overhalen vroeger te vertrekken en we hebben vandaag een Fietstocht  gemaakt van 38 km lang door een natuurreservaat en vele kanalen , is er een brug dan een veerboot . Echt genieten van het landschap in Friesland . Wij denken dat half Nederland hier een bootje heeft , zoveel plezierboten liggen hier .

Het is ons weer opgevallen dat Nederlanders mensen zoals Annick helpen bij het op en uitstappen van een veerboot en als ik 2 fietsen tegelijk voorduw ze ene overnemen en het ons gewoon gemakkelijker maken . Dank u Nederlanders 

Na de middag zijn we weer in De Kleef een toastje gaan eten .