Nismes

21 , 28, 29 november 

We zijn naar Nismes vertrokken met de mh . Vandaag hebben wehier

gestaan . Een heel rustig afgelegen camperplaats . Nismes is een klein dorpje . Eerst een boterham eten en daarna zijn we naar de brug gewandeld , daar vertrekken verschillende wandelingen . We hebben een wandeling die rood afgepeild is , goed voor 11 km . Annick heeft enkele caches gevonden . Zondag vroeg was het aan het motregenen en we zijn dan maar naar huis gereden .

de volgende zaterdag zijn we teruggereden naar Nismes en deze keer hebben we de camerplaats  In het dorp gestaan . En weeral zijn we naar hier gekomen om te wandelen . We zijn langs Fondry des chiens gewandeld . Fondry des chiens is een zinkgat dat je kan bewonderen . We hebben verschillende wandelroutes aaneen geknoopt goed voor 16 km .

S'avonds omdat we jarig zijn heb ik een afhaalmenu uit restaurant "La Bonne Auberge" gehaald  .

Zondag hebben we weer een wandeling van 6 km gemaakt voor we naar huis reden 

Kleine Annick bij Japanse lork bomen

Esneux

7 en 8 november 

Het was de vorige nacht koud geweest de veiligheid van de combi verwarming had het water laten lopen . Dus eerst opwarmen en dan al het water ook verversen . en gelukkig thuis nog , de gas was op . Een nieuwe fles gestoken en daarna vertrokken naar Esneux . In Esneux een camperplaats aan de Ourte , gratis en geen voorzieningen en niet veel campers .Naar de plaatselijke toeristische dienst een wandeling zoeken . We hebben de circuit van de valkenrots een wandeling van 10.5 km vertrekken aan de brug richting trappen op naar de kerk (gele wegwijzers) gedaan . Blijkbaar is de Roche aux Faucons een bekende mooie plaats iedere wandelaar was er . s'Avonds in de camper eten en we kregen de combi verwarming niet aan de praat . Hij gaf altijd code 507 aan , geen gas en dan moet je een kwartier wachten . Na een uur en vele pogingen nog niks en het is al aardig koud . Na lang zoeken heb ik een filmke gevonden hoe de combi truma zelf kan resetten  . Op ongeveer 1.50 minuut zie je hoe, dat heb ik ook gedaan en de truma begint de camper direct op te warmen . Het had niet veel gescheeld of Annick wilde naar huis . 

Zondag hebben we een wandeling , groene merktekens goed voor 8.5 km gemaakt . Bijde wandelingen zijn heel mooi maar om te cache , 4 caches in totaal is toch weinig . 

Hamoir

31 Oktober 1 november 

We zijn naar Hamoir gereden . Een rustige proper camperplaats aan de Ourte . Kost 8 euro per dag , de automaat staat voor de camperplaats . Zaterdag oprijden , eerst naar de toeristische dienst een wandeling zoeken . We hebben een wandeling van 12 km gemaakt en zondag één van 11 km . Annick heeft wel 22 caches gevonden en er zijn er mooie bij . 

camperplaats
plopsastad
beverdam

Coo

2-3-4 oktober

We zijn naar Coo gereden en ons op de parking achter Petit Coo geinstalleerd . De enige buren dat wij hadden zijn 2 jongens ieder met een werkvanneke leeggemaakt en een matras ingelegd . Zij doen alleen lange dag wandelingen en zijn dan weer verder . 

Wij hebben zaterdag voormiddag naar de bakker in Trois pont gewandeld , goed voor 6 km . In de namiddag een bergwandeling tegen over Coo van 7 km gedaan . We zijn zelfs een plaats gepasseerd waar ze parapente deden .

Daarna zijn we in Le Baron op het teras iets gaan drinken . 

Zondag hebben we in de voormiddag een wandeling rond het stuwmeer achter Coo gewandeld . Daarna zijn we naar huis gereden 

Plopsadorp
parapente

18 - 19 - 20 september Rekem

Vrijdagavond , Annick heeft vroeger gedaan met werken . We zijn met de mh naar Genk , Kattevenne gereden maar daar was het volzet. Dan zijn we naar Rekem bij Lanaken gereden . Een camperplaats bij het kanaal dat parallel loopt met de Maas . Het was laat en er was juist een plaats naast de camperparking.

Kanaal
Maas
Maas
Maas

Zaterdag Na het ontbijd de fietsen klaarzetten . We zijn gaan fietsen naar de Maas , een veerbood genomen en een hele toer gefietst . In Meerssen op het dorpsplein was een grote teras . Hebben we ons daar aan tafel gezet. Worden we snel bediend . Ze wist niet welke bieren ze hadden , alleen dat ze 450 verschillende soorten bieren hebben en dat ik mag komen kijken in de schuurtje . De drank was snel bediend , mijne koude schotel komt van uit een zaak 30 meter verder en Annick haar omelet van ... heu achter ons . Maar het was lekker . We zijn over Maastricht teruggereden . In Maastricht langs de Maas was het heel druk en geen mondmasker . Na een licht heuvelachtige fietstocht van 49 km weer naar de mh .

s'avonds dachten we te bbq maar ik was weer een onderdeel vergeten . Maar een goede pak frit van naast de kerk heeft gesmaakt 

Meerssen dorpsplein
De taverne dat de bediening deed
450 soorten bieren
Kutbier
Dikke lul bier

Zondag weer met de fiets op pad . Maar gisteren was het heuvelachtig en dat heeft wat batterij gekost van Annick haar fiets . Dus vandaag rijden we langs het kanaal tot Dilsen . Dan zijn we naar de Maas gefietst , een overzet in Grevenbicht genomen en de Maas terug gevolgd tot Geulle , de volgende veerbood . Een mooie rit goed voor 45 km . En de fietsbatterij heeft het goed gedaan .

Het weekend zit er weer op morgen werken 

Maastricht
Maas
Maas
Paarden lopen door de Maas
Paarden lopen door de Maas

5 en 6 september naar Westende

Deze weekend zijn we naar zee gereden . Alle camperplaatsen in Middelkerke zijn volzet . Dan maar op kamping  Westende . Gelukkig , ik had de wc bak vergeten en we staan kort bij de sanitaire blok . 

Zaterdag hebben we via Westende-Bad naar Middelkerke en terug gewandeld . Onderweg nog een toastje gaan eten . 

TV kijken zat er deze avond niet in . Vorige week had ik een brief gekregen dat ik enkele voetbalzenders bijkreeg en mijn abonement met 3 euro per maand duurder wordt of je kan bellen naar TV Vlaanderen om je abonement weer te verlagen . Ikke ene centiem aan voetbal geven , zelfs het voorstellen is al teveel voor mij . En als het mogelijk is willen we graag deze winter naar Algavre , Portugal en voor ontvangst van TV vlaanderen zal het moeilijk zijn . 

Zondag zijn we langs het strand naar Nieuwpoort-Bad gewandeld . Langs de vuurtoren naar de Ijzer . Daar laten overzetten met een boot .In Nieuwpoort-Bad nog doorgewandeld dan dezelfde weg terug  

21 -22 augustus

Deze weekend hebben we onze kleinkinderen mee . We zijn naar een camping  Fort Bedmar in Kling gereden . Volgens een internetpagina was het een kindvriendelijke camping . Elin en Dieuwke zijn in de wolken nu ze voor de eerste keer in de mobilhome mogen slapen . Maar voor ons was het ook een proef om met 4 in onze Possl . Het tafel ombouwen tot een bed . We hebben allemaal goed geslapen .

De speeltuin had dringend een onderhoud nodig maar Dieuwke en Elin hebben zich nog goed geamuseerd .