Eindelijk

2020 een voorjaar om nooit te vergeten 

Eindelijk mogen we eens buiten 

30 mei Motorrit

Scheepsliften

We zijn met de moto naar Thieu gereden . Eerst lang het oude kanaal . Daar zijn 4 hydraulische scheepliften . Heel oud en ze werken nog zonder elektriciteit , alleen op zwaartkracht . 

Daarna over de nieuwe scheeplift van Thieu . Gelegen op het nieuwe kanaal en die moet de oude vervangen . Een heel grote blok die het kanaal een hoogte van 73 m verschild . 

We zijn dan via het hellend vlak van Ronqiueres gereden . 

Het was een droge rit . Omdat nu nog alle café en restaurant nog verplicht gesloten zijn 

13 en 14 Mei Leopoldsburg

Eindelijk de mh uit de garage gereden 

Watertanken en volladen we gaan naar Leopoldsburg 

Aan de jachthaven van Leopoldsburg was geen plaats meer , dan zijn we naar Stooiendorp gereden . Deze camperplaats in een klein gehucht van Leopoldsburg . Geen voorzieningen maar een rustig stille plaats .

Aangekomen zijn we eerst naar de winkel in de buurt geweest . De lidle waar ze het niet nauw nemen met corona . 

Daarna de fiets genomen en Annick en ik rijden via het kanaal naar Kerkhoven . Gestopt naast het kanaal en in de taverne Waterkant

Na een lekker croque madame gegeten , zijn we met de fiets naar "fiets door de bomen " gereden . Een dikke hectare bos verkracht om een fietsbrug die hoog naast de boomtoppen en terug naar het startpunt . Annick was bang dat het te steil naar boven ging maar ze heeft het niet gevoeld . 

 Na een rit van 32 km weer naar de mh . s'Avonds merk ik dat ik nog iets vergeten was , de stekker van het TV vlaanderen kastje . We hebben dan maar tv gekeken via de G4 internet . Eerlijk , dat werkt toch nog niet hoe het moet 

Zondag

Een fiets tocht van 50 km . Een fietstocht gemaakt via een app fietsknooppunten . Het was een mooie rit maar er was niets om te drinken of eten onderweg 

Pas weer in Leopoldsburg hebben we eindelijk een Brasserie "La Plazza" waar we iets konden eten en dinken .

Het weekend was weer veel te kort en zijn naar huis gereden

Moto reis - 4 - 5 - 6 juli

Zaterdagmorgen , het weervoorspellingen zijn  onbetrouwbaar . Samen met Peter en Ingrid zijn we met de motor vetrokken . Autosnelweg naar Eupen , vanaf hier gaan we genieten . We rijden via gewestwegen over St Vith , Ouren naar Diekirch . 

In Diekirch hebben we in het centrum een klein wandeling gemaakt en op een pleintje hebben we iets gaan eten . 

Dan hebben wij gaan tanken in Echternach en helemaal binnendoor en na 320km komen we in Piesport aan .

In Piesport hebben wij bij Kirsten kamers gehuurd . Peter en Ingrid sliepen in een kamer langs het straatkant wij voor de tuin 

Zo snel we konden eerst reserveren in een restaurant , nogtans niet veel volk hier maar toch zijn ze volgeboekt . Hier in Duitsland gaat iedereen eten om 19uur 30 Alleen Altes Kelterhaus was een plaats vrij vanaf 21 uur . 

Diekirch
Diekirch
Gasthuis
Gasthuis

Zondag , deze morgen zorgde de gastvrouw voor een heerlijke ontbijd . In de late voormiddag hebben we een korte rit naar Bernkastel gereden . Het blijft een mooie stad en iedere keer komen we hier rondwandelen . Normaal is het hier altijd druk maar door corona blijven veel mensen thuis . Hier in Duitsland hebben ze altijd hun mondmasker bij en in een restaurant of herberg zolang je aan tafel blijft zitten moet je geen dragen , maar bij iedere verplaatsing , van tafel naar... moet je een mondmasker dragen .  Gedisiplineerd zijn ze hier wel maar als je de meetste mondmaskers bekijkt is het beter dat je een oude vod voor uw neus houdt  . Alé ik hoop dat onze mondmaskers goed zijn . Na de middag zijn we gaan wandelen van Piesport naar oud-Piesport , de overkant van de Moezel . En s'avond zijn we weer in de Altes Kelterhaus gaan eten 

Maandag , eerst onze laatste ontbijd bij Kirsten . Daarna rijden we huiswaards . We volgen de Moezel tot Grevenmacher en via Wecker naar Diekirch zo naar Bastenaken. Koud dat het was . Ik had alleen maar lichte zomerhandschoenen aan en mijn handen zijn ijsklompen . In Bastenaken iets drinken en na een verse dagsoep ben ik weer opgewarmd . We doen nog een stop in La Roche en dan rijden we naar huis . 

s'Avonds hebben we nog afgesproken in de De Wilg . een restaurant tussen Boortmeerbeek en Kampenhout .  

Kinderdijk 11 en 12 juli

Zaterdag

Deze morgen hebben we zomaar beslist om met de mh weg te rijden en ergens te gaan fietsen .We zijn naar een camperplaats in Alblasserdam  gereden . Onmiddelijk de fietsen en eerst in een restaurant gaan reserveren . Met het coronagedoe is in Nederland de paatsen beperkt en moet je op voorhand reserveren . Daarna hebben we een toerke van 38 km gefietst van Kinderdijk tot Ottoland Helemaal binnendoor altijd asfalt wegen .

Onderweg kroop en een zoetwaterkreeft van 12 cm over de weg . Voor ik een foto kon nemen stopt er nog een fietser en die gooide de kreeft in de gracht . Ik was niet happy , daar gaat mijne foto. 

Alé de fietstoer is een van de mooiste ritten dat je samen met je partner op het gemakske genieten . Je rijdt voorbij de windmolens langs grachten . Volgens Annick veel caches .

s'Avonds gaan eten in restaurant 't Raedhuijs . ergens in het centrum van Alblasserdam . Hier komen we ook nog terug 

Daarna proberen tv kijken , ik heb alles mee behalve de afstandbediening . Door 1 meerkeuzeknop toch nog gekeken . 

Fietsknooppunten / 1-30-02-19-07-14-13-12-08-09-43-42-01

Camperplaats Ablasserdam
Camperplaats Ablasserdam
Lek
Lek

Kinderdijk

Kinderdijk  is een  van de mooiste dorpen in Nederland . Hier staan 19 molens  die je te voet of met een fiets kan verkennen . De toegang tot de dijken langs de molens is gratis. Alleen een rondvaart  een bezoek in een molen moet je reserveren . 

Deze molen UNESCO werelderfgoed zijn gebouwd in de 18de eeuw om het water uit de lage polders ongeveer  140cm op te pompen naar het hoger niveau. 

hoogste waterstand
hoogste waterstand

Zondag

Annick is een bakker gaan zoeken , maar op een zondag zal je dat hier niet vinden . Gelukkig hebben we nog iets bij . Daarna hebben wij een fietstoer van 52 km . Kinderdijk Nieuwpoort Kinderdijk . Deze toer is ook een aanrader .

Deze middag weer een toast gaan eten in 'tRaedhuijs 

Fietsknooppunten / 1-42-43-9-8-12-13-01-69-70-65-66-67-06-05-04-03-02-19-18-1