Durbuy

27 november 

Het is een kou grijze dag en we zijn naar Durbuy gereden . Aangekomen is de camperplaats le Vedeur gesloten . We zijn dan naar een mix parking gereden . We hebben een wandeling van 5 km rond Durbuy gedaan . Onze Blaky was mee . Daarna hebben de hond in de camper gezet en zijn dan naar durbuy gewandeld .  Voor de  kleine kerstmarkt moest je 3 euro betalen en je corona pas tonen , hier staan enkele plaatselijke verenigingen die wat drank en kerst verkopen . Durbuy zelf is gratis . De oude stad liet weer zijn prachtige kerstsfeer tonen  .

Menhirs en hunnebedden

28 november 

We zijn met de camper 8 km verder gereden naar het dorpje Wéris . We hebben de wandeling met het gele kruis gevolgt . Het vertrekt hier in het centrum gaat voorbij de parking . Daar naast vind je het eerste hunnebed en enkele menhirs  . Enkele km verder is er nog een hunnebed en nog enkele stenen . 

Een wandeling van 5.8 km langs mooie natuur en een klein rustig dorpje 

Wij zij er zeker van dat we hier nog eens komen voor een weekend of zo om dit dorpje en natuur beter te verkennen .

Alblasserdam

donderdag 11 november

Vandaag hebben we afgesproken met Omer en Ann voor een verlengt weekend in Alblasserdam

Uitstap Rotterdam

12 november 

Omer had vandaag een uitstap naar Rotterdam georganiseerd . We namen in Alblasserdam de waterbus die ons naast de Erasmusbrug voer . Van hier fietste we naar het voormalig hoofdkantoor Holland Amerika Lijn . Daarna naar de SS Rotterdam . Een van de grootste passagiersschip in Nederland gebouwd .  Het schip is op pensioen doet nu dienst als hotel en  feestzalen . Van hier zijn we doorgefietst langs de Euromast naar Delfshaven . Een klein jachthaven is een van de weinige stukjes oude stad die het bombardement op Rotterdam in 1940 doorstaan hebben . Daarna zijn we naar de Markthal gefietst . In de buurt hebben we ook de kubuswoningen gaan bekijken . 

Met de waterbus terug naar Alblasserdam . 

De Majesteit een radarstoomschip anno 1926
De Majesteit een radarstoomschip anno 1926
SS Rotterdam
SS Rotterdam
Delfshaven
Delfshaven
Delfshaven
Delfshaven
Delfshaven
Delfshaven

Dordrecht

13 november 

Omer had voor vandaag een prachtige stadswandeling door het historisch centrum van Dordrecht. We hebben onze fiets nabij een markt geparkeerd . We hebben deze rondgeslenterd en van de plaatselijke producten gesnoept. Daarna zijn we door het oude Dordrecht gewandeld . Veel jachthavens en grachten gezien . Het was al donker als we terug naar Alblasserdam reden . We hebben de avond in het Raedhuys afgesloten .

Pieter Boele : Rijnstoomsleper 1893
Pieter Boele : Rijnstoomsleper 1893
Lange ijzeren Brug
Lange ijzeren Brug

Kinderdijk

14 november

Vandaag hebben we via fietsknooppunten naar Kinderdijk gefietst . De windmolens van Kinderdijk is unesco werelderfgoed . Het land hier ligt enkele meters lager dan de Lek en de Noord . De windmolens diende om het water hoger te pompen . 

De 19 windmolens zijn de moeite om te zien . Ook een bijhorende lus met fietsknooppunten door de polder is een aanrader .

Ons weekend zit erop en O & A tot de volgende mooie reis 

Bouillon 6 en 7 november

Zaterdag morgen vertrokken naar Bouillon  . We hebben een zware wandeling gemaakt 

Weer een wandeling dat je droge schoenen nodig hebt , in deze tijd opletten voor gevallen bladeren . De wandeling vertrekt aan de camperplaats langs een abdij ,een wandel hangbrug over de Semois en dan over de bergen terug 

Wandeling

1 novemer weekend we hadden grote plannen maar geen goed weer 

normaal een kleine wandeling zet ik niet op mijn blog , maar deze wel .

Van de  enige droge dag hebben we direct geprofiteerd om een wandeling te maken . In de hoge venen Het lijkt wel een wildwaterrivier met bruggen en trapjes die je moet oversteken  . Het vertrek is hier . Een wandeling  van ongeveer 8 ,5 km . Waterdichte wandelschoenen nodig .

Krommeniedijk

24 September 

Vandaag zijn we vetrokken naar Krommeniedijk , iets ten noorden van Amsterdam . Op een Boerderijcamping De Rodenburghoeve hebben we ons neergezet .

Zaanse Schans

25 september  . We hebben een fietstocht naar de Zaanse Schans gereden . De Zaanse Schans is een woon werkgebied anno 1850 . Hoe voor de opkomst van stoommachines , windmolen het werk deden . Hier is een houtzagerij , verffabriek enz . De fietsrit ongeveer 44 km was niet wat we wilde , we rijden aan de randstad van Amsterdam . Maar de Zaanse Schans had wel een wauw prachtig effect . 

Pontjesroute

26 september 

We hebben de pontjesroute vandaag gereden . Deze fietsroute ong 40 km rijd je Onderweg kom je langs natuurgebieden, dijken, molens, gemalen en dorpen als Castricum, Akersloot en de Woude. Op deze route moet je 4 keer een pont nemen en er is er 1 bij dat je zelf aan de lier moet draaien om je over te zetten . 

Regen

 We hadden graag Kinderdijk nog eens willen doen maar daar zijn de voorspellingen veel regen . 

Dan rijden we naar zee en op het laatst is het de Opaalkust geworden . We zijn naar deze  camping  in Escalles gereden . Een terrassencamping op 1.5 km van de zee en op 60m boven de zeeniveau. Zeezicht en als het meevalt zie je Groot Brittanie . 

De eerste dag zijn we gaan eten in het dorp en daarna eens een kleine wandeling gemaakt . Annick heeft zich niet verveeld hier liggen vele caches.

Escalles

Motorit 

Woensdag  hebben we een motorit gemaakt  en zijn langs de kust een rit gereden . Het is hier niet zoals in Belgié . Schoon  heuvelachig en de zee . Tot Boulogne-sur-mere is het genieten van het landschap . 

Wandeling 

Donderdag zijn we op ons gemakske een wandelijn naar Cap Blanc nez gedaan . Een wandeling van 7.5 km . Annick heeft hier 7 caches gevonden . We hadden het geluk met het weer we konde Groot Brittannié zien .  

MH met zicht op Cap Banc Nez en Groot Brittanie
MH met zicht op Cap Banc Nez en Groot Brittanie